Newsy
05.10.2016

Podbeskidzie Business Club: Śniadanie na gokartach


Członkowie Podbeskidzie Business Club spotkali się na śniadaniu połączonym z prezentacjami zaproszonych gości, a następnie rywalizowali na torze kartingowym.Idea Podbeskidzie Business Club zakłada, że klub piłkarski może stać się platformą do kontaktów biznesowych, wymiany doświadczeń i integracji środowiska lokalnych przedsiębiorców. W tym celu sponsorzy i partnerzy klubu cyklicznie się spotykają, a grono zaproszonych gości stale rośnie.Wczoraj PBC gościło w restauracji Gallo Nero w kompleksie Nowe Miasto (Bielsko-Biała, ul. Legionów). Podczas spotkania ideę In Focus "Inteligentne specjalizacje gospodarcze na poziomie lokalnym" przedstawiła pani Aleksandra Podsiadlik, która zachęcała reprezentantów biznesu do włączenia się w inicjatywę współpracy pomiędzy nauką, biznesem i administracją. W ramach tego działania w Bielsku-Białej rozpoczną pracę grupy robocze skupiające wymienione dziedziny, które pracować będą nad skutecznymi rozwiązaniami mającymi na celu poprawienie relacji pomiędzy instytucjami administracyjnymi, ośrodkami naukowymi i przedsiębiorstwami.Następnie wystąpił Tomasz Kopczyński współpracujący z zawodnikami Podbeskidzia jako trener mentalny. Jego prezentacja dotyczyła roli psychiki w sporcie, z głównym naciskiem na wpływ treningu mentalnego na zawodników. Metody pracy nad mentalnością są uniwersalne i równie dobrze można je stosować w życiu osobistym oraz zawodowym. Trening mentalny wykorzystuje najnowsze technologie m.in w metodzie biofeedback, która polega na obserwacji i kontrolowaniu własnych emocji poprzez ćwiczenia z intelektualnymi grami, gdzie sterujemy przebiegiem wyłącznie poprzez własny stan emocjonalny nie używając myszki ani klawiatury.Bardzo interesujące wystąpienie miał także Dariusz Kołodziej, który przybliżył członkom PBC codzienne życie zawodowego piłkarza.W drugiej, już mniej oficjalnej, części partnerzy klubu stoczyli zaciętą rywalizację na torze kartingowym Zyg Zak. Zawody o puchar prezesa TSP zwyciężył Jakub Mrozek z firmy Po świecie kuchni, drugie miejsce zajął Wiktor Micherdziński-Korczyk, reprezentujący RDI Polska a ostatnie miejsce na podium przypadło Tomaszowi Wieczorkowi, właścicielowi firmy TOBI. Tuż za podium znalazł się Marek Ochman z Gościńca SalmopolskiegoSerdecznie dziękujemy za obecność wszystkim gościom, a podziękowania kierujemy także za pomoc w organizacji imprezy restauracji Gallo Nero oraz właścicielom toru kartingowego Zyg Zak.   
powrót do listy